V okviru različnih projektnih aktivnosti Koroške mreže podpornega okolja za mlade (KOR-NET) smo vam, tako upamo, doslej uspeli že vsaj nekoliko predstaviti osnovni namen projekta. Vabilo.

Na kratko: s podporo Norveškega finančnega mehanizma si prizadevamo za zagotovitev takšnih pogojev za življenje in delo mladih na Koroškem, da bi ti po koncu šolanja z veseljem ostali v domači regiji ter se tukaj počutili slišane.

Del naših prizadevanj je tudi oblikovanje spletne platforme za koroško mladino, imenovane Virtualni mladinski inkubator Koroške, ki bo kmalu dostopen na domeni www.kor-net.si. Zamišljen je kot virtualno stičišče vseh, ki jih (nas) skrbi za situacijo mladih na Koroškem in ki želimo s prepletom svojih praktičnih izkušenj in znanj mladim olajšati odločitev za aktivno udejstvovanje v njihovi skupnosti, na podeželju in/ali v mestu.

Vključeval bo 6 poglavij, ki se bodo med sabo prepletala in mlade podprla vse od dijaških let, skozi njihovo študentsko življenje pa vse do samostojnosti (poglavje Starter pack za odraslost). Prav tako pa smo zajeli aktiviranje in angažiranje mladih (poglavje Aktivni mladi) ter soočanje s stiskami na različnih področjih (poglavje Frendi v stiski). V teh poglavjih smo se trudili vključiti vse kar menimo, da lahko koristi mladi osebi na poti odraščanja. V prilogi vam pošiljamo en krajši predogled. Seveda pa nismo pozabili na poglavje Kaj dogaja?, kjer bodo objavljeni aktualni dogodki za mlade po celi Koroški.

Ker se zavedamo, da vsega nismo mogli zajeti v vsebinski del, vas prijazno vabimo k aktivnemu prispevanju na našem in vašem portalu. V kolikor bi vas to zanimalo, nam prosimo, javite.

Torej vabimo vas tako na dogodek ob “izstrelitvi” spletnega portala v širno medmrežje kot h kasnejšemu soustvarjanju vsebin (blog prispevkov, objavljanju dogodkov … ).

Da bo pa naše druženje ob predstavitvi inkubatorja še bolj zabavno, bodo poskrbeli moderator Gašper Bergant in mladi glasbeniki, skupina Overheat. Obeta se nam slavnostni razrez torte, po koncu uradnega dela pa še zabavno dogajanje v KMKC Kompleks, ki ravno ta večer končuje sezono in odhaja na poletno spanje. Z nami bodo Overheat in BibliBan, za konec pa še DJ Million, ki nas bo popeljal v zgodnje jutro.

Veseli bomo torej vaše udeležbe na uradni predstavitvi spletnega portala

23. junija ob 17.00 v KMKC Kompleks, pa tudi vašega nadaljnjega sodelovanja v zgodbi virtualnega mladinskega inkubatorja. Možnosti za prispevanje vsebin bo dovolj, vabilo pa lahko mirne volje delite med ostale društva in neformalne skupine, ki smo jih pri njegovem pošiljanju morda spregledali.

RSVP: za lažjo organizacijo dogodka vas prosimo le še za potrditev udeležbe.

Ekipa projekta KOR-NET